Zarasų krašto muziejus

Virtualus turas po Zarasų krašto muziejų

Kviečiame virtualiai pakeliauti po   Zarasų krašto muziejų. Atkreipkite dėmesį, kad šiame virtualiame ture galima pasigrožėti muziejaus prieigų vaizdo įrašais, sukurtais tam naudojant dronus, panoraminėmis nuotraukomis, kuriose interaktyvūs taškai Jums pasufleruos apie ekspozicijose esančius vertingiausius ir įdomiausius objektus.

Aktyvavę juos, Jūs pamatysite  išdidintus minėtų objektų vaizdus, turėsite galimybę ir perskaityti apie juos išsamią informaciją. Tie, kas turi regėjimo negalią ar tiesiog tingi skaityti, šią informaciją galės perklausyti garsu.  Virtualiame ture prie dviejų eksponatų yra pateikti ir jų 3D skaitmeniniai vaizdai. Virtualių turų pradžioje Jus pasitiks gidas, kuris trumpai papasakos apie muziejų  ir lydės Jus viso virtualaus turo metu.

Lietuvos muziejų virtualūs turai kuriami įgyvendinant iš Europos Sąjungos SF ir Lietuvos Respublikos biudžeto finansuojamą Lietuvos integralios muziejų informacinės sistemos (LIMIS) plėtros, modernizavimo ir el. paslaugų projektą „Virtualus muziejus". Šį projektą kartu su Lietuvos muziejais, projekto partneriais ir paslaugų teikėjais įgyvendina Lietuvos nacionalinis dailės muziejus. Iš viso šio projekto metu, be kitų svarbių veiklų, yra numatyta sukurti 25 virtualius turus po muziejų ekspozicijas ir  virtualų turą po Vilniaus pilių teritoriją. Užbaigus įgyvendinti projektą, internete jie bus pristatomi lietuvių ir anglų kalbomis.

Zarasų krašto muziejus  https://dev.vturai.lt/9_zarasai_lt/

Daiva Juškienė, Zarasų krašto muziejaus vyr. fondų saugotoja

II – V 10:00 – 18:00
VI 10:00 – 16:00

D. Bukonto g. 20 32132, Zarasai

Direktorius: Arvydas Veikšra
Įmonės kodas: 190221622