Zarasų krašto muziejus

ZARASŲ KRAŠTO MUZIEJUJE – LENKŲ KULTŪRAI SKIRTAS RENGINYS

Zarasų krašto muziejus miesto šventės proga kviečia zarasiškius ir miesto svečius rugpjūčio 16 d., 17 val., į fotomenininko Zbigniew Polit fotografijų parodą ,,Lenkijos peizažas“, kurią parengė Lenkijos institutas Vilniuje. Be to, tądien koncertuos džiazo virtuozų duetas –  Jan Maksimovič (saksofonas) ir Dmitrij Golovanov (klavišiniai). 

Zbigniew Polit – mašinų gamintojas, išradėjas ir satyrikas. Su fotografija ėmė draugauti dar praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje, o rimčiau fotografuoti pradėjo prieš ketverius metus. Ypač domisi peizažų, pilių griuvėsių ir senų mašinų fotografija. Pastaruoju metu susidomėjo akrobatinio skraidymo tematika.


Jan Maksimovič – saksofonininkas, kompozitorius, pedagogas, grupių lyderis. Pagarsėjęs perfekcionistas ir polistilistinės raiškos meistras, pranokęs savo kartos džiazo muzikus, šiandien vardijamas tarp pačių ryškiausių Lietuvos džiazo kūrėjų. Jis išsiskiria emocionaliu ir brandžiu muzikavimu, nepaprasta kūrybine energija, atidumu kiekvienai skambesio detalei ir sykiu puikiu visumos pojūčiu. Lietuvos džiazo scenoje pasirodė 1996 m. Nuo tada jis muzikuoja su garsiausiais šalies džiazo kūrėjais. 2002 m. debiutavo kaip lyderis ir kompozitorius. Daugiausia groja su savo grupėmis trio, kvartetu, kvintetu ,,Riot“, taip pat groja solo ir su akademinės muzikos atlikėjais. 


Dmitrij Golovanov – klavišinių virtuozas, puikiai valdantis ir akustinį fortepijoną, ir elektroninius instrumentus. Jam nesvetimi modernūs skambesiai ir technologijos. Muzikantas vienas įdomiausių ir aktyviausių jaunosios kartos Lietuvos džiazo pianistų. Jis jau daugiau kaip dešimtmetį dalyvauja šalies džiazo gyvenime, nuo 2001-ųjų sėkmingai pasirodo nacionaliniuose ir tarptautiniuose konkursuose. Nuolat pelno laurus įvairiuose džiazo konkursuose. Svarbūs jo įvertinimai – 2007 m. ,,Vilnius Jazz Young Power“ konkurso ir 2008 m. tarptautinio jaunųjų pianistų konkurso ,,Jazz improvizacija“ Didieji prizai. 


Su įvairiomis grupėmis koncertavo daugelio Europos šalių džiazo festivaliuose, tarp jų – „London Jazz“ (Didžioji Britanija), „Pori Jazz“ (Suomija), „Brugge Jazz“ (Belgija), „MOL Jazz“ (Vengrija), „Leipzig Jazz“ ir „Jazz in Semper Opera“ (Vokietija), „Jazz Jamboree“(Lenkija), taip pat Šlėzvigo-Holšteino festivalyje Vokietijoje, Graikijoje, Ispanijoje, Gruzijoje, Ukrainoje, Baltarusijoje, Latvijoje, Estijoje.


Renginyje bus fotografuojama, filmuojama, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse. 


Parengė Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)

[easy_image_gallery gallery=”639″]

II – V 10:00 – 18:00
VI 10:00 – 16:00

D. Bukonto g. 20 32132, Zarasai

Direktorius: Arvydas Veikšra
Įmonės kodas: 190221622