Zarasų krašto muziejus

MOKINIŲ LIAUDIES DAILĖS KONKURSAS ,,SIDABRO VAINIKĖLIS”

Lietuvos nacionalinis kultūros centras 2018 m. jau šeštą kartą rengia tradicinį Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkursą „Sidabro vainikėlis“. Utenos regioninis konkurso turas šiemet vyks Širvintose.

Konkurso tikslai –  palaikyti gyvybingas ir gaivinti nykstančias liaudies dailės tradicijas, atskleisti talentingiausius vaikus bei jaunuolius, savo laisvalaikį skiriančius tradicinės liaudies dailės ir dailiųjų amatų studijoms ir jomis paremtai kūrybai. Labai svarbu skatinti visuomenės, ypač jaunosios kartos, domėjimąsi tradiciniais dailiaisiais amatais, ugdyti liaudies dailės tradicijų pažinimą, suteikti galimybę parodyti visuomenei savo darbus, varžytis su bendraamžiais įgūdžiais ir meistriškumu, skatinti mokytojus gilintis į tradicinę liaudies dailę, ypač regionines jos ypatybes, giliau ją pažinti ir taikyti dailės mokymo procese. 


Mūsų rajono kai kurių mokyklų mokiniai pastaraisiais metais aktyviai dalyvavo šiame prasmingame konkurse ir pelnė nemažai apdovanojimų. Kviečiame ir šiemet jaunuosius menininkus pateikti savo kūrybos darbus konkursui. Juos iki kovo 16 dienos reikia pristatyti  į Zarasų krašto muziejų, kur  ne daugiau nei šešių autorių geriausi kūriniai bus atrinkti į regioninį konkurso turą. Parodos uždarymas vyks 2018 m. balandžio 6 d., 13 val., Širvintų rajono savivaldybės kultūros centre. Smulkesnė informacija pateikiama konkurso ,,Sidabro vainikėlis“ nuostatuose, visais klausimais, susijusiais su šiuo konkursu, galite kreiptis į Zarasų krašto muziejų tel. (8 385) 52 456, el. p. muziejus@zarasai.lt 

Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)


[easy_image_gallery gallery=”135″]

II – V 10:00 – 18:00
VI 10:00 – 16:00

D. Bukonto g. 20 32132, Zarasai

Direktorius: Arvydas Veikšra
Įmonės kodas: 190221622