Zarasų krašto muziejus

ZARASŲ KRAŠTO MUZIEJUJE ĮGYVENDINTAS ĮDOMUS PROJEKTAS JAUNIMUI

Zarasų krašto muziejus įgyvendino projektą „100 metų atkūrus Lietuvą – duoklė ją kūrusiems Zarasų krašte“, kurį finansavo Neformaliojo vaikų švietimo centras. 

Projekto tikslas – pasitelkus šiuolaikines technologijas ir neformalias veiklas supažindinti jaunimą su svarbiausiomis Zarasų krašto asmenybėmis, įvykiais ir vietomis, kurios mena nepriklausomos Lietuvos Šimtmečio istoriją.


Projekto metu organizavome išvykas į istorinių paminklų vietas, kurias pasitelkę savanorystės principais tvarkėme. Tvarkėme tiek pačius paminklus, tiek juos supančią aplinką. Sutvarkius, istorijos paminklai pasitelkus šiuolaikines technologijas buvo filmuojami ir fotografuojami iš viršaus (dronų pagalba), daromi jų skaitmeniniai įrašai. 


Projekto dėka pilietiški Zarasų krašto vaikai ir jaunimas labiau pažino ir domėjosi Zarasų krašto ir visos Lietuvos istorija, buvo kūrybiški, išmoko dirbti tiek komandoje, tiek individualiai, išmoko naudotis šiuolaikiškomis, jaunimui patraukliomis technologijomis, projekto rezultatus perkėlė į skaitmeninę erdvę internete, kuri yra prieinama plačiajai visuomenei.


Zarasų krašto muziejus už pagalbą įgyvendinant projektą dėkoja projekto rėmėjams – UAB „Adomus“, ir VšĮ „Zarasuose.Lt“, nuolatiniams projekto draugams bei partneriams – Zarasų Pauliaus Širvio pagrindinei mokyklai ir jos mokiniams bei mokytojai Rimutei Morozovienei, Turmanto pagrindinei mokyklai ir jos mokiniams bei mokytojoms Renatai Šatrovienei, Natalijai Oginskienei ir Ugniui Meškui. 


Zarasų krašto muziejininkas (informacijos specialistas)
Romas Dobrovolskis
Nuotraukos ir vaizdo medžiaga iš projekto metu vykdytų veiklų


 

II – V 10:00 – 18:00
VI 10:00 – 16:00

D. Bukonto g. 20 32132, Zarasai

Direktorius: Arvydas Veikšra
Įmonės kodas: 190221622