Zarasų krašto muziejus

LAI PRABYLA MŪSŲ KRAŠTO PILIAKALNIAI

fotomuzZarasų krašto muziejus drauge su asociacija ,,Zarasų rajono kultūros ir meno bendrija“ įgyvendina projektą ,,Zarasų krašto piliakalnių aktualizavimas ir atgaivinimas“, kurį iš dalies remia Kultūros paveldo departamentas prie Lietuvos kultūros ministerijos. Projektas skirtas Piliakalnių metams ir Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. 

Tarp daugelio projekto veiklų numatytos ir kelionės mūsų krašto piliakalniams pažinti. Viena jų planuojama jau liepos mėnesį, kita – rugsėjį, kai minėsime Baltų vienybės dieną. Keliaudami galėsime nuodugniau pažinti nekilnojamojo baltų kultūros paveldo objektus, juos aktualizuoti ir vykdyti pažinimo sklaidą. Be to, labai svarbu, kad projekto vykdytojai siekia supažindinti visuomenę ne tik su įdomiausiais ir geriausiai pasiekiamais, bet ir apleistais, atokesniais rajono piliakalniais. Taip bus stengiamasi atkreipti valdžios ir visuomenės  dėmesį į krašto piliakalnių būklę, išsaugojimo būtinybę ir galimybes.  
 
Tad maloniai visus kviečiame dalyvauti ekskursijose liepos 22 d. (šeštadienį) ir rugsėjo 23 d. (šeštadienį). Liepos 22 d. kelionei labai prašome registruotis iki liepos 19 dienos el. p. muziejus@zarasai.lt arba tel. (8 385) 52596. Išvyksime 9.00 val. nuo Zarasų rajono savivaldybės (Sėlių a. 22). 
 
Registracija į kelionę rugsėjo 23-iąją vyks iki rugsėjo 19 d.
 
Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)
 

II – V 10:00 – 18:00
VI 10:00 – 16:00

D. Bukonto g. 20 32132, Zarasai

Direktorius: Arvydas Veikšra
Įmonės kodas: 190221622