Zarasų krašto muziejus

ATIDARYTA ALVYDO STAUSKO TAPYBOS DARBŲ PARODA

DSCF7970

Birželio 17 dieną Zarasų krašto muziejuje atidaryta dusetiškio dailininko Alvydo Stausko tapybos paroda. Penktadienio pavakarį susirinkę zarasiškiai turėjo progą ne tik pamatyti aukšto meninio lygio paveikslus, bet ir pabendrauti su įdomiu kūrėju, išgirsti minčių apie dailę, jos raidą ir dabarties tendencijas.

A. Stauskas žinomas kaip Kultūros centro Dusetų dailės galerijos direktorius, akvarelistas, fotografas, dailininkų plenerų sumanytojas ir vadovas. Šįkart akis džiugino realistinė tapyba aliejumi. Paveiksluose atskleisti nuostabūs Dusetų, Zarasų apylinkių, autoriaus gimtojo Jaskoniškių kaimo vaizdai. Ramios spalvos, tapybiškumas, būdingos gamtos detalės, gyvenamosios aplinkos jaukumas paveiksluose sakyte sako – kaip mūsų krašte gražu ir miela.

Interviu forma vykęs pokalbis su dailininku vakaro dalyviams paliko puikų įspūdį – jie klausėsi išmintingų minčių apie kūrybą, autoriaus siekį palikti klasikinės tapybos kūrinių. A. Stauskas apgailestavo, kad šių dienų jaunieji dailininkai neretai griebiasi modernizmo, eina lengvesniu kūrybos keliu ir, deja, neturi tvirtų klasikinio pešimo pagrindų.

Parodos atidarymo proga autorių sveikino, džiaugėsi jo kūryba Seimo narys Algimantas Dumbrava, rajono mero patarėjas Arvydas Veikšra, Muziejaus direktorė Ilona Vaitkevičienė su darbuotojais, rajono tarybos narė Nijolė Guobienė, etnografė Rima Vitaitė su grupe Zarasų kultūros centro darbuotojų, kiti A. Stausko kūrybos gerbėjai.

Pasak dailininko, jis primygtinai nekvietęs nieko į parodos atidarymą – kas norėjo, tas atėjo sužinojęs iš reklamos. Tad tie, kas tąvakar buvo su dailininku, manytina, tikrai nepasigailėjo.

Paroda veiks iki rugpjūčio 11 dienos.

Maloniai prašome apsilankyti

 

Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus kolekcijų saugotojas-kultūrinių renginių koordinatorius

II – V 10:00 – 18:00
VI 10:00 – 16:00

D. Bukonto g. 20 32132, Zarasai

Direktorius: Arvydas Veikšra
Įmonės kodas: 190221622